Hedvička

4 roky, akutní lymfoblastická leukémie

Maminka Denisa:

V dubnu 2018 byla naší tehdy 3leté dceři diagnostikována leukémie, od srpna s lektorkou Romanou začala cvičit. Měli jsme obavy, jak to bude probíhat, protože dcerka není moc kontaktní dítě a pobyt v nemocnici to ještě zhoršil. Překvapilo nás proto, jak Romču přijala, prakticky od 1. lekce vydrží cvičit celou hodinu, občas se zapojí i její starší ségra a je vidět, že si to užívají všechny třiJ Při hospitalizaci dcerka cvičit vůbec nechtěla, při slově „cvičit“ se hned rozbrečela. Domácí prostředí, „nenápadné“ cvičení formou zábavy a příběhů, to vše v kombinaci s úžasnou lektorkou, ale skvěle zapůsobilo!

Viky měla velmi oslabené svalstvo (v podstatě začínala znovu chodit, jednu chvíli se dokázala pouze plazit, bylo to velmi těžké období), snad jsme ani nedoufali, že se do 2 měsíců postaví na nohy. Měla obrovskou radost (o nás ani nemluvě). Bohužel nedávno prodělala zápal plic a skoro měsíc musela ležet v nemocnici, takže znovu začíná intenzivně cvičit. Ale nevadí, dcerku to baví a věříme, že se brzy dostane do formy.

Chtěli bychom všem, kdo se na projektu Malá jóga podílí, z celého srdce poděkovat. Přinesl nám spoustu radosti z úspěchů a také zábavy s úžasnou, neustále usměvavou a trpělivou lektorkou Romanou.

Lektorka Romana:

Jsem velmi vděčná a hrdá, že mohu být součástí úžasného projektu Malá Jóga. S malou Hedvičkou pravidelně cvičíme od léta 2018 a jde nám to spolu náramně.  Jsme sehraná dvojka a jóga nás společně baví.

Pro mě je úžasné pozorovat, jaké pokroky Hedvička dělá a s jakou snahou a pílí jógu cvičí. Vlastně naše cvičení jsou spíše příběhy a výlety s prvky jógy, které společně prožíváme. Cestujeme nejen k babičce na venkov, do ZOO, v létě k moři, do Afriky, v zimě na Severní pól, na olympiádu, ale i do pohádek, do vesmíru… I když naše jógové začátky nebyly úplně jednoduché kvůli různým zdravotním obtížím, určité ostýchavosti i obavám z neznámého. Přesto se nám podařilo se s Hedvičkou již od první lekce naladit a spolu jsme jak symfonie!

Máme obě radost, jak nám to spolu jde. Obohacujeme se navzájem… má to smysl!