Libor

11 let, syndrom krátkého střeva

Libor:

Neuměl jsem si cvičení jógy představit. Bál jsem se toho a nevěděl sem zda to zvládnu. S Martinovou pomocí jsem si ale jógu oblíbil. Při cvičení se cítím dobře. Martina beru jako nového kamaráda a posílám fotky, jak nám to spolu jde.

Maminka Iva:

Z počátku jsem si nedokázala představit, jak cvičení bude možné uskutečnit a propojit s infuzní terapií, na kterou je Libor v důsledku jeho vzácného onemocnění odkázán 19 hodin denně. Ale rozhodli jsme se cvičení vyzkoušet. S napětím jsme pak čekali, jaký lektor se nám ozve. Tajně jsem doufala, že to bude muž, aby Libor viděl, že i jako kluk může cvičit jógu. Toto se splnilo a Libor začal cvičit s Martinem. Počáteční ostych a opatrnost s každou lekcí přecházeli v důvěru a pohodové cvičení. Díky tomu se stala jóga hezkým zpestřením a zároveň i pomocníkem v překonávání překážek, které přináší chronické onemocnění. Libor si cvičení oblíbil a na hodiny s Martinem se těší. Za to jsem velice ráda, neboť při cvičení Libor přijde na jiné myšlenky, zažije něco nového a zároveň zlepšuje svojí fyzickou i psychickou odolnost. Libora cvičení zaujalo natolik, že jsme se s Martinem domluvili a ve cvičení pokračujeme i nadále.

Lektor Martin:

Projekt Malá Jóga mi vstoupil do života společně s Liborem. A jsem za to velmi rád. Libor je velký bojovník a rád zdolává překážky. Cvičení jsem zpočátku zaměřil na seznámení se možnostmi těla, neboť si Libor nebyl úplně jistý ve svých pohybech. Nadšeně se učil a zjišťoval, co všechno díky cvičení dokáže. Zlepšení, které přišlo po 10 lekcích bylo pro mě milým překvapením. Libor překonal pocit nejistoty z nových pohybů a naučil se lépe používat tělo v běžných denních situacích. Je to moc šikovný kluk a celá jeho rodina je velmi podporující. Mají můj obdiv za to, co dokáží každý den zvládnout.