Martinka

11 let, akutní lymfoblastická leukémie

Lektorka Eva:

Našemu prvnímu setkání s Martinkou předcházel dlouhý telefonát s její maminkou, která byla plná obav po všech těch peripetiích, což bylo pochopitelné.

To já, zdravotní sestra a momentálně též onkologická pacientka, jsem se nebála vůbec a na naše jógové tvoření velmi těšila. Byla to výzva a nutno podotknut, že úžasná!

S Martinkou jsme si okamžitě padly do oka, jako rybky ve stejných vodách. A ačkoli má Martinka svou hlavu a jen tak u ní něco a někdo neprojde, naladila jsem se na její vlnu. Někdy jsem jí i předala učitelskou roli a postupně, bez tlaku, jsme se ponořovaly do tajů dětské jógy. Martinka dělala pokroky fyzické i psychické a radost, nadšení a těšení se na další setkání z ní vyzařovalo. Časový harmonogram jsme podřídily jejím stavům a léčbě.

Užily jsme si všechny lekce a zapojily jsme téměř celou rodinu. Naší individuální praxi jsme zakončili jógovou party, ke které se s radostí přidal i mladší bráška. Hurá… světlo předáno… má to smysl! Martinka pokračuje ve cvičení dál, teď už na veřejných lekcích dětské – Lali jógy. Stále nadšená, dokonce s plánem vlastního jógového studia, kde bude radost a světlo předávat dál.

Děkuji z hloubi srdce za tuto příležitost.