Matyáš

9 let, myelodysplastický syndrom

Tatínek Josef

Matyáš byl vždy velký sportovec. Od dětství hraje fotbal, který miluje, oblíbil si kolo i lyže. Když jsme zjistili, že je vážně nemocný, bylo velmi těžké mu vysvětlit, že nemůže dlouho sportovat tak, jak je zvyklý. Na transplantační jednotku za ním docházel fyzioterapeut, se kterým cvičil, poté jsme pokračovali ve cvičení doma. Právě od Matyášova fyzioterapeuta jsme se dozvěděli o Malé Józe.

Po přihlášení do projektu k nám začala docházet lektorka Romana. Už na první lekci si Matyáš Romanu moc oblíbil a vždy se těšil na další lekci. Oceňuji velmi profesionální přístup a to, jak se jí povedlo s Matyášem navázat přátelský vztah. Po skončení cvičení jsme zůstali nadále v kontaktu a doufám že i dobrými přáteli.

Tímto bychom Romaně a celé Malé Józe chtěli moc poděkovat za to, jak pomahají dětem a rodinám překonat nelehkou životní etapu.

 

Lektorka Romana

Matyáš je moje druhá zkušenost v Malé józe. Měla jsem již od začátku lepší a lehčí pocit, než poprvé s Aničkou. Další zkušenost ale doprovázela zodpovědnost a nervozita.

Matyáš a jeho dvojče Filip jsou i s jejich tátou fotbalisti (taky cyklisti, lyžaři…), sama mám jednoho malého i velkého fotbalistu doma, takže velké téma 🙂 Sice jsme se z legrace vzájemně pošťuchovali – oni Sparta vs. my Slavie, ale to nás motivovalo.

Matyáš cvičí neuvěřitelně! Zacvičili jsme si vlastně spolu, protože je trpělivý a pracovitý. Jen jsem lekce přizpůsobila jeho aktuálním možnostem, občas mu pomohla a opravila. Jako kdyby podvědomě věděl, že se tak vlastně zlepší i ve fotbale, což byl jeho cíl. Jít co nejdřív kopat do balonu ven, vyjet na kole a v zimě na lyže 🙂