Sašenka

8 let

Lektorka Zuzka

Jsem moc ráda za setkávání se Sašenkou. Je to skvělá holčička s bystrými postřehy a smyslem pro humor. Často mě rozesmála, třeba otázkou, co je to jógamatka a jestli je tedy také jógataťka :).

Vše pro ni bylo nové, ale pouštěla se do objevování jógy s velkou motivací. Bylo dojemné, když mě po první lekci spontánně objala se slovy, že se jí to opravdu moc líbilo.

Její otevřenost byla veliký hnací motor: hltala každou informaci – například u pozice svíčky, když se dozvěděla, že podporuje prokrvení vlasové pokožky a růst vlasů, tak se rozesmála, že tu bude dělat pořád 🙂 Vlásky, řasy i obočí rostly tak rychle, až to vypadalo, že svíčku dělá aspoň 5x denně 🙂

Časem jsme spolu začaly vymýšlet nové pozice a Sašenka jim dávala vtipná jména. Čím více jsme se poznávaly (což při její sdílnosti šlo opravdu rychle), tím častěji jsem mohla vymýšlet témata lekcí přímo pro ni. Zajímala se o úplně o všechno, v rámci lekcí jsme procestovaly plno zemí, hrály si na kovboje, indiány, koulovaly se s Yettim, tancovaly i vybíraly hůlku pro Harryho Pottera. Někdy se přidala i její mladší sestřička Gábinka.

Sašu hodně bavilo objevovat nový druh pohybu a poctivě zkoušela dechové techniky. Zpočátku bylo vidět, že je pro ní těžké i sedět s rovnými zády, ale postupně se vše zlepšovalo a zdálo se, jako by rozkvétala. Bylo moc fajn pozorovat, jak velké pokroky dělá, jak chce dělat pozice z akrojógy, které jí víc a víc šly. Pro mě to bylo hodně povzbuzující.

Větší únava přišla až s návratem do školy, obě jsme se s ní učily pracovat. Prodloužily jsme čtení a tvoření při relaxacích, někdy potřebovala Saša větší prostor, aby se vypovídala z trápení se spolužáky.

Setkání se Sašou bylo pro mě hodně obohacující, jsem vděčná Malé józe, že jsem ji mohla chvíli doprovázet na její cestě a třeba i trochu zpestřit dny, kdy musela dělat školní úkoly jen z domova. Celé její sympatické a milé rodině přeju ze všeho nejvíc zdraví a jsem moc ráda, že v rámci Malé jógy jsme spolu na sebe měly štěstí právě my dvě.