Vojta

5 let, akutní lymfoblastická leukemie

Maminka Jana

Vojta procházel intenzivní léčbou akutní lymfoblastické leukemie od července 2022 (to mu byly 3 roky a 4 měsíce) do dubna 2023. O Malé Józe jsem dostala informaci přímo v nemocnici a po návratu z 1. hospitalizace jsem projekt hned kontaktovala. Byla jsem rozhodnutá využít všechny možnosti, aby Vojta zůstal co nejvíce aktivní. Pravidelné návštěvy lektorky Báry, byly vždy velmi osvěžující a nabíjecí do dalších dní. Lekce probíhaly různě, vždy na míru aktuálním potřebám. Bára jednotlivé lekce motivovala tím, co zrovna Vojtu zajímalo (auta, motorky, zvířata, šermování…). Zpočátku ho víc bavilo zkoušet různé pozice, později raději běhal nebo skákal. Někdy chtěl Báře jen vyprávět a ukazovat, co doma má.

Myslím, že pro Vojtu to byla hlavně psychická podpora, vzhledem k minimálním kontaktům s okolím. Jsem velmi vděčná, že Malá Jóga existuje a měli jsme možnost ji využít. Dává mi to mnohem větší smysl, než dětem v nemocnici rozdávat hračky.

Lektorka Bára

O Malé Józe jsem se dozvěděla v době, kdy jsem procházela základním kurzem pro lektory jógy a setkala jsem s Anet. Hned mě celý projekt velmi zaujal a cítila jsem, že to není naposled co o něm slyším nebo přemýšlím, ale věděla jsem, že potřebuji čas, získat zkušenosti a odvahu.

Vojtík byl můj druhý Malý Jogínek. V době, kdy jsme se potkali poprvé mu bylo kolem 3 let a procházel zrovna náročnější fází léčby. První hodny probíhaly jen ve velmi jemném pohybu. Celá léčba, léky a návštěvy nemocnice Vojtíka hodně vyčerpávaly. O to bylo krásnější sledovat, jak se vše mění s ustupujícími omezeními. Scházeli jsme se bezmála rok a Vojta odvedl spoustu práce během lehčích i náročnějších období. Bylo krásné sledovat, jak roste a zvládá víc a víc. Na prvních setkání se nemohl zvednou ze sedu, jak byl slaboučký a na tom posledním jsme měli  oba co dělat, abychom chvíli seděli v klidu😊

Děkuji všem z Malé Jógy za to co dělají a děkuji za možnost být součástí.